Fagylalt

 • Sólyom Gelato

  Saját készítésű, olasz recept alapján előállított fagylaltunkhoz csakis friss és házi összetevőket használunk. A több mint 24 féle fagyi különlegesség közül minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb és legmegfelelőbb ízeket. A felhasznált gyümölcsök kizárólag a termelőtől vásároltak, vagy általunk termesztettek és begyűjtöttek. Az általunk alkalmazott gyártási technika és a laboratóriumban használt munkagépek korszerűsége a termék kiváló minőségéhez járulnak hozzá.

   

  Fagylalt

  Olasz fagylalt a Sólyom Étteremben

  Fagylaltjainkhoz minőségi összetevőket használunk, ízeinkben igyekszünk folyton megújúlni, mégis hűségesek maradni hírnevünkhöz, a minőségen nem változtatva. Laboratóriumunk Marosszentgyörgyön található, amely Európai Uniós előírások szerint épült. A laboratórium tartalmazza a fagyikészítők számára előírt öltöző és tisztálkodó helyiségeket, raktárat, a fő termet, melyben maga a jégkrém készítése történik, továbbá két fagyasztó kamrát, a fagylaltok és gyümölcsök hidegen tartására, fagyasztására, hiszen minden jégkrémünk tartósítószer és szintetikus anyagoktól mentes. Korszerű technikát és gépezetet használva az országban készített kézműves fagylaltoknak egyik vezető termékét igyekszünk elkészíteni. Eddig bevált és közkedvelt ízeink: eper, málna, erdei gyümölcs, mangó, áfonya, citrom, kókusz, ananász, cseresznye, sárgadinnye, zöld alma, vanília, csokoládé, cookies, staciatella, tiramisu, joghurt, pisztácia, karamella, rumos-mazsolás (malaga), szezám magos; mogyorós, legújabb ízeink pedig az almás pite és a gránátalma. Víz-alapú fagylaltjaink (a gyümölcsösek) laktózérzékenyek számára is bátran fogyaszthatóak. Tej-alapú fagylaltjainkat pedig mezőségről hozott majd a laboratóriumban pasztörizált tejből készítjük.

  Sólyom Gelato e Cafe a Somos-tetőn is

  2014 májusától a Somos-tetőn is megtalálhatóak vagyunk. Az állatkert fele vezető sétányon mesebeli faházikó várja az összes odalátogatót, gyerekeket, felnőtteket egyaránt. A hűsítő édességeink mellett olasz Segafredo kávéval is szolgálhatunk. A mögöttünk található játszótér családosok számára igazán kedvelt, de mindenkit szívesen várunk, aki kikapcsolódásra és friss levegőre vágyik. Sőt, a sport kedvelői számára is izgalmas része ez a városnak, hiszen erdőben kialakított futópályán tehetik élvezhetőbbé testedzésüket.